Disse sidene er laget for å tilby hjelp, forklaringer og for å bedre brukeropplevelsene her på Racedogs.org sine sider. I tillegg til denne "Hjelp" siden, finner du mer informasjon og forklaringer på faq-siden og Funksjoner-siden. Vi tror og håper at disse sidene dekker de fleste spørsmål du måtte ha og at vi ikke gjentar oss for ofte.

 

Hjelp for Racedogs.orgHva er Racedogs.org?
Racedogs.org er et tilbud til sledehund-kjørere som ønsker et stamtavbletilbud på nett. Racedogs.org er laget på et åpent og fritt tilgjengelig stamtavlesystem. Det vil si at andre enkelt kan overta driften og utviklingen. For den datainteresserte kan vi opplyse at det meste av Racedogs.org er skrevet i PHP og JavaScript, databasen er MySQL og Apache huser nettsiden. Alt dette er anerkjent som noe av det beste som er å finne og som svært store deler av "det internett" er bygget på.
Racedogs.org blir ikke bedre eller mer korrekt enn det den enkelte som registrer gjør. Registreres en hund feil, ja da blir opplysningene feil. Fordelen med Racedogs.org er at alle "medlemmer" kan redigere andre hunder. På den måten sikrer vi at oppdateringer av hunder går fort og samtidig bidrar det til at opplysningene som er registerert er mest mulig korrekte.


Bli medlem på Racedogs.org:
For å kunne bruke Racedogs.org må du være medlem. For å bli medlem må du registrere deg. Klikk på "Login" øverst til høyre, velg registrer deg i neste skjermbilde. Når du har registrert deg vil "Admin" få beskjed om dette og du vil motta en mail med beskjed når kontoen er åpnet. Etter det er det bare å starte registreringen av hunder. Vi anbefaler deg å bruke litt tid før du starter, for å bli kjent med systemet. Medlemsavgiften er i skrivende stund Kr. 0,-, men om Stamtavler vokser veldig mye og vi må øke kapasiteten kan det bli aktuelt å ta en liten medlemsavgift. Da vil i tilfelle medlemsavgiften bli Kr 100,- per år og går til å dekke utvikling av nettstedet og plass på webserver.
Det er veldig viktig at dere benytter en e-postkonto som dere bruker når dere foretar registreringen, fordi dere får en e-post fra Racedogs.org som dere må klikke på vedlagt lenke for å bekrefte riktig e-postadresse.Formålet:
Formålet med Racedogs.org er å gi et rimelig, raskt og sikkert tilbud til sledehund-kjørere som ønsker å samle sin kennel på Racedogs.org. Racedogs.org er brukervennlig, rask og stabil. Andre stamtavler/raser som kjører på dette programmet inneholder over 150 000 hunder registret, noe som bør borge for kapasitet og stabilitet. Med andre ord er det ikke noe fare for at antall hunder eller medlemmer skal medføre at stabilitet og fart skal bli et problem.
Racedogs.org ble etablert 22. desember 2011. Tjenesten er klar til bruk, men som du sikkert forstår trenger vi litt tid for å utvikle den ferdig. Med ferdig mener vi tilpasse den til sledehund-kjørere sine behov. Flere av de funksjonene som vi ønsket er allerede på plass, og vi fortsetter utviklingen.Registrering av hunder:
Er enkelt og raskt, i alle fall når du har lært å registrere hunder. Velg "Registrer hund" og fyll inn informasjon i skjermbildet som kommer opp. Du kan velge oppdrettere, eiere og resten av hundens informasjon. Er foreldrene og eller oppdretter registrert fra før ligger de i databasen og kommer raskt opp. Det er viktig å sjekke om foreldrene er registrert, før du registrer foreldrene. Dette for å få duplikater av samme hund. Spesielt viktig er å det å v"re oppmerksom når en registrerer hunder og får opp hunder med mangelfull informasjon. Vi anbefaler på det sterkeste å fylle ut så mange opplysninger som mulig om hunden du registrerer, dette er bidrar til redusert fare for dobbelt registrering. Takk for at du gjør så godt du kan og er så nøyaktig som det er mulig for deg.
Presisjon i registreringen av hunder er av avgjørende betydning for verdien av Stamtavler. Vi anbefaler at hundene registreres med kennelnavnet og navnet i feltet navn. Kennelfeltet bør også benyttes om en raskt og enkelt ønsker å få opplistet egen eller andres kennel. Kennel-feltet skal kun benyttes til medlemmers kenneler! De tre viktigste opplysningene er oppdretter, fødselsår og herkomst (mor og far).

Om du skulle komme i skade for å dobbelt registrere en hund er det viktig å kontakte Administrator for å få slettet feil eller dobbelt registreringen. For å sikre at riktig hund slettes, oppgi hundens ID-nummer. Alle registreringer/hunder får et unikt Id-nummer.

Registrering av kull:
For å forenkle registreringen av kull, har vi lagt inn en funksjon for å kunne klone registrerte stamtavler. Etter at du har registrert første valp/hund i databasen, er det bare å åpne den på nytt i redigeringsmodus og klikke på "clone" ikonet til høyre for navnet på bikkja. Dette kloner registreringen, uten om eier på hunden, rase og hvilket land den er født i.Bilder:
Det er mulighet for å laste opp bilder for alle hunder som registreres i Stamtavler. Bildene kommer på den enkelte hunds side, kennellisten og på stamtavla. Bildene bør ikke være for store, de tar mye plass. For å laste opp bilde -> åpne opp siden med ønsket hund på -> klikk på !Oppdater! -> Velg "Last opp bilde" i ramma der bilder skal havne (venstre side) -> følg instruksjonen. Anbefalt størrelse bredde 450 px. Vi har lagt inn begrensning på bildestørrelsen på 1 MB. Bruk et bildebehandlingsprogram og reduser størrelsen på bildet. Store bilder gjør at Stamtavler blir treg og tar lang tid å åpne,og det ønsker vi ikke!!!. Om vi har tid, kan vi hjelpe til å redusere størrelsen på bilder. Send de til oss i e-post, oppgi navn og Id på hundene, slik at bildene havner på rett plass.
Hvordan komme i gang med Racedogs.org?
Det beste er begynne å jobbe med Racedogs.org ved å bla gjennom innholdet som tilbys. Viktig data på Racedogs.org er data om Sledehunders. Du kan se stamtavle og detaljert informasjon for hver hund, men du kan også finne informasjon om eiere eller oppdrettere av hunder. Du kan starte enten ved:

Hvis du ønsker å bidra aktivt til Racedogs.org ved å legge til eller oppdatere egne hunder eller andre Sledehunderså må du registrere deg Racedogs.org. Du kan gjøre det ved å klikke på "Logg inn"-linken øverst til høyre og velg "Opprett en konto" på Login skjembildet.


Hva er støttet?
Racedogs.org er fokuset på sledehunder og deres stamtavler.

 • Legge til løp hunden har deltatt på.
 • Mulighet til å bla i databasen (navn, kennel eller land hunden er født i)
 • Mulighet til bla i personer (navn eller land)
 • Mulighetfor å søke etter hunder med registrerte navn (såkalt enkelt søk - tilgjengelig i øvre høyre hjørne på hvert skjermbilde)
 • for å søke avansert mulighet til å angi bestemte kriterier for søket

  Eksempel 1:
  "før ønsket år".

  Eksempel 2:

  Om du er interessert i å finne "gamle" importer, søker du på fødested USA. Dette forutsetter at alle som registrer hunder, registrerer hundene med de korrekte opplysningene og ikke minst fyller inn alt det de kan.

For registrerte brukere kan Racedogs.org dessuten tilby

 • mulighet til å legge til nye hunder
 • registrere løp hundene har deltatt på - disse opplysningene settes inn på enkelthunder.
 • mulighet til å oppdatere/redigere hunder
 • mulighet til å legge til nye personer (oppdrettere eller eiere)
 • mulighet til å oppdatere/redigere personer
 • mulighet til å endre profil data
 • mulighet til å registrere AHE-status

Hva er ikke støttet?
Dette er ingen kennel administrasjon levert av Racedogs.org. Kennelen informasjonen er kun lagret som enkle verdi for å kunne holde oversikt over de ulike kennelene og hundene. På hundens "personlige" side kan du velge fra eksisterende liste over kenneler (i tekstfeltet skriver du minst de tre første bokstavene, og du vil motta en liste å velge mellom - dette kan ta en stund, avhengig av båndbredde og database størrelse) eller skrive inn et nytt/ønsket kennelnavn. Kennelnavnet (din kennel) lagres som en opplysning på hunden og kommer opp i lista over kenneler.